• 0744.387.697
  • amuza.adrian@cabinetavocatura.net

    Cabinet Avocatura AmuzaCabinet Avocatura AmuzaCabinet Avocatura Amuza

    • Acasa
    • Despre
      • Despre noi
      • Media
      • Blog
    • Divort
    • Dreptul Familiei
    • CUSTODIE
    • Partaj
    • SUCCESIUNI
    • Cazuri
    • Contact
    • cialis original bestellen

    Blog

    05 Oct,2021
    Blog

    Intre viata si lege

    ​”Un accident a avut loc miercuri dimineața, în jurul orei 02:25, în cartierul Militari din Capitală. Au fost implicate șapte mașini. Patru persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale”.

    Așa sună știrea publicată recent de ziarul Cancan. O știre seacă, ce riscă să treacă neobservată printre multe alte evenimente similare, chiar dacă ascunde drama unuia dintre pasageri, un adolescent de numai 15 ani, care acum se zbate între viață și moarte și pe care îl vom numi Mihai, pentru a-i proteja identitatea.

    Unii se vor întreba: de ce un copil de 15 ani nu era acasă la ora două noaptea?Avea acordul vreunui părinte să plece de acasă la acea oră târzie? Știa măcar vreun părinte că a plecat? Putea efectiv fiecare părinte să știe că intenționează să plece și astfel să ia decizia optimă?

    În speță, părintele la care copilul era în fapt a aflat că acesta este victima unui accident de circulație abia la ora opt dimineața, după ce deja plecase spre serviciu, fără să știe, fără să verifice sau fără să-l intereseze dacă Mihai înnoptase acasă.

    Personalul medical este extrem de rezervat în a avansa un prognostic privind șansele lui Mihai. Dincolo însă de situația medicală se ascunde tragedia personală a unui copil manipulat cu perseverență și mai ales neputința și chiar nepăsarea instituțiilor statului. 

    Părinții lui Mihai au divorțat când acesta avea puțin peste patru ani. Dacă o desfacere a căsătoriei putem spune că ține de normalitate, nu același lucru îl putem afirma despre îndârjirea și încăpățânarea unuia dintre părinți de a-i interzice celuilalt relațiile și legăturile personale.

    Au existat cel puțin patru rapoarte de evaluare psihologică care evidențiau alienarea parentală gravă a copilului și un parcurs de aproape zece ani de procese, pentru ca o instanță să își asume în sfârșit decizia de a schimba locuința copilului la celălalt părinte și chiar să dispună exercitarea autorității părintești exclusiv de către acesta.

    Aici am crede că putem pune punct, că s-a făcut dreptate. Nici pe departe, pentru că dacă o hotărâre judecătorească nu se respectă benevol, și nu s-a respectat, ești obligat să apelezi la instituțiile statului.

    Executarea silită este teoretic guvernată de principiul celerității. O încuviințare a executării silite ar trebui soluționată potrivit legii în numai șapte zile. În acest caz soluționarea a durat în unele ocazii două luni, fără a mai lua în calcul redactarea și comunicarea încheierii de încuviințare. Fără încheierea respectivă executorul judecătoresc este legat de mâini și de picioare. După ce într-un final primește încheierea, rolul executorului judecătoresc este unul mai mult decorativ, pentru că este nevoit să se resemneze în a consemna refuzul copilului.

    Dacă ceri sprijinul organelor de poliție, acestea dau neputincioase din umeri, spunând că nu este treaba lor. Dacă sunt învestiți cu o plângere penală, așa zisele cercetări trenează exasperant. Dacă te duci la DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) ți se va răspunde că nu au pârghii legale să acționeze, deși le au într-o anumită măsură, chiar dacă ele necesită modificări urgente. De necrezut, dar această instituție emite, și nu o dată, rapoarte de monitorizare în care părintele alienator este mângâiat pe cap și practic încurajat să persiste.

    Tot această instituție, menită să apere în concret interesul superior al copilului, după ce catadicsește să promoveze o acțiune de decădere din drepturile părintești ale părintelui alienator, în apel renunță surprinzător la propria cale de atac, speriată de plângerile și sesizările avocatului acestuia.

    Dacă formulezi plângeri penale pentru săvârșirea unor fapte penale, și ele s-au făcut încă din 2013 și 2015, după ani de așteptare primești o soluție de clasare de la procuror, necontând că viața unui copil este distrusă. Mai grav, după un N.U.P (neînceperea urmării penale) o instanță a dispus retrimiterea dosarului la procuror cu mențiunea expresă de a se începe urmărirea penală. După primirea dosarului și alți ani scurși, Ministerul Public dă o soluție de clasare, încurajându-se din nou chiar conduita reclamată.

    Neputința și nepăsarea instituțiilor sunt cele care permit unor părinți caracterizați de egoism să se ascundă laș în spatele unui refuz al copiilor, dar pe care chiar ei înșiși l-au provocat, l-au ”cumpărat” și l-au dezvoltat.

    Mihai, potrivit hotărârii instanței trebuia să fie la un părinte, dar era reținut de celălalt. Nu vom ști niciodată ce s-ar fi întâmplat dacă exista colaborare între acești doi părinți sau dacă se respecta hotărârea judecătorească. Ceea ce știm însă este că reglementările în materie de minori și familie trebuie schimbate substanțial și încă urgent.

    Oare există voință politică de a schimba ceva și să nu mai avem un alt Mihai?

    10 Aug,2020
    Blog

    Rezoluția nr. 2079/2015

    (ARTICOL NOU)

    Sunt tot mai mulți cei care au auzit de Rezoluția nr. 2079/2015, adoptată de Adunarea Generală a Consiliului Europei, și care, pe bună dreptate, întreabă de ce instanțele noastre nu dispun această măsură, pe care ei o consideră aptă să rezolve pentru totdeauna problemele divorțului cu minori – reședința alternantă.

    Read More

    07 Aug,2020
    Blog

    O.C.I. și alții contra României – Final de poveste

    (ARTICOL NOU)

    La începutul verii anului 2015, pentru o mamă și cei doi copii ai săi se întrezărea în sfârșit o rază de speranță. După o lungă perioadă de chin și neputință, a reușit să plece din Italia și să se refugieze în România și, nădăjduia ea, să-și scape pruncii de bătăile tatălui lor, care deveniseră deja o rutină.

    Read More

    05 Iun,2020
    Blog

    Divorțialitatea ante și post pandemie

    (ARTICOL NOU)

    În urmă cu doi ani, pornind de la volumul de cercetări și eseuri sociologice ”Demografia României în perioada postbelică (1948 – 2015)” - Traian Rotariu, Luminița Dumănescu și Mihaela Hărăguș, am făcut o scurtă analiză privind divorțialitatea în România.

    Read More

    14 Mai,2020
    Blog

    O șansă

    (ARTICOL NOU)

    De câteva luni bune, valul pandemiei de coronavirus s-a răspândit peste țările lumii, ca o maree gigantică, decisă să ne scufunde iluzia veșniciei și să ne scoată la suprafață fricile.

    Read More

    14 Mai,2020
    Blog

    Măsurarea temperaturii corporale, între legalitate și ilegalitate

    (ARTICOL NOU)

    Primele zile de după decretarea stării de alertă au adus cu ele ample controverse și chiar dispute încinse privind legalitatea dispozițiilor referitoare măsurarea obligatorie a temperaturii.

    Read More

    14 Mai,2020
    Blog

    ”Cooperăm” sau ”trădăm”?

    (ARTICOL NOU)

    Izolarea impusă de starea de urgență, orice s-ar zice, are și părțile ei bune. Una dintre acestea este surplusul de timp în care, printre altele, poți să citești. Așa am descoperit ”Gena egoistă”, o carte scrisă de Richard Dawkins, care, dincolo de răspunsurile oferite, te lasă și cu numeroase ”teme pentru acasă”.

    Read More

    06 Feb,2020
    Blog

    Protejarea clientilor – o provocare si o responsabilitate

    Diferenta dintre victorie si infrangere, dintre servicii de calitate de avocatura si servicii slave este data de acele particularitati care, odata ce sunt evidentiate in instanta de catre aparator, maximizeaza sansele clientului sau

    citeste mai mult ....

    06 Feb,2020
    Blog

    Despre suplinirea consimţământului

    E vacanţă, aşa că… gata, bagajele în masină, copiii pe bancheta din spate şi la drum! Avocatul Adrian Amuza oferă, prin intermediul Avocatura.com, sfatul expertului privind suplinirea consimțământului.

    citeste mai mult ....

    06 Feb,2020
    Blog

    De ce m-am specializat in…

    Avocatura.com a stat de vorbă cu avocatul Adrian Amuza – avocat minori si familie despre satisfacţiile pe care le-a avut, de-a lungul carierei, şi cât de mult şi-au pus acestea amprenta asupra personalităţii sale.

    citeste mai mult ....

    06 Feb,2020
    Blog

    Sistem juridic perfectibil – imbunatatirea deciziilor instantelor

    Adrian Amuza, un avocat care se ambiţionează să își facă meseria cu plăcere.

    Ce vă doriţi de la instanţe?

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Despre confidentialitate…

    „M-am rezumat la un demers strict profesional fara sa ma implic dincolo de aceasta limita, atunci cand aflam de la clientul meu informatii cu scop marsav, care erau daunatoare pentru partea adversa. Reputatia, adica modul cum te vad ceilalti, inseamna foarte mult in profesia noastra!” este convins Amuza.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Schimbarea locuintei copilului dupa divort

    Ce se întâmplă dacă părintele alături de care rămâne copilul decide într-o bună zi că vrea să se mute din București la Satu Mare? Cum se poate preveni o astfel de decizie ce are potențial să afecteze direct și imediat relațiile si legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte?

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Solutii – stabilirea locuintei minorului

    Solutie instanta

    Speta: (stabilirea locuintei minorului)

    Solutia pe scurt:

    Admite actiunea. Stabileste locuinta minorului la reclamantul tata, in Bucuresti. Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului sa se faca in comun de catre ambii parinti. Suplineste consimtamantul paratei pentru transferarea minorului la Scoala X. Cu apel in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, Bucuresti. Avocat Bucuresti Amuza Adrian. Avocat divort.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Solutii – cerere reconventionala

    Solutie instanta

    Speta: (cerere introductiva precizata) avocat divort

    Tip solutie: Admite in parte cererea reconventionala redactata de avocat divort Amuza Adrian.

    Solutia pe scurt:

    Instanta admite, în parte, cererea introductivă precizată. Admite, în parte, cererea reconvenţională precizată. Constată că părţile au dobândit în timpul căsătoriei, cu cote de contribuţie diferită, respectiv reclamantul-pârât 70% şi pârâta-reclamantă 30%, următoarele bunuri: –

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Solutii – suspendarea provizorie a executarii silite

    Speta: (suspendarea provizorie a executarii silite – de catre avocat executare silita – Amuza Adrian)

    Solutia pe scurt:

    Admite cererea formulata de contestatoarea, clienta domnului avocat executare silita Amuza Adrian. Dispune suspendarea provizorie a executarii silite pana la soluţionarea cererii de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare ce formeaza obiectul dosarului nr.xxxxx. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, xxxxx
    Document: Încheiere finală (dezinvestire)    xxxxx

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Mama condamnată pentru răpirea propriului copil poate ţine fetiţa – Avocat divort Amuza Adrian –

    Avocat divort Amuza Adrian a fost prezent în cazul Firu

    Mama fetiţei care în urmă cu şase ani a plecat cu copilul său din Belgia, ulterior fiind condamnată în această ţară pentru răpire, îşi poate păstra în custodie fiica, după ce Protecţia Copilului Ilfov a amânat, provizoriu, decizia de încredinţare a minorei către tată – în instanță este reprezentată de către avocat divort Amuza Adrian.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Drama unei tinere mame aflate în pragul disperării de după divort

    Avocat divort Amuza Adrian o apără pe tânăra ce trăiește o dramă în urma divorțului intentat.

    Avocat divort Adrian Amuza vorbeste despre drama unei tinere mame care a ajuns în pragul disperării! Femeia numără zilele până când fetița ei va fi smulsă din brațe chiar de tatăl ei, un DJ spaniol. Fetita, de doar 4 ani, este traumatizata, a fost abuzata in mod violent de catre tatal ei, batuta si respinsa. Mama copilei s-a temut pentru viata ei si a facut plangere la Protectia Copilului, in Spania. Barbatul a avut chiar si un proces penal pentru violenta domestica. 

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Resedinta alternanta Rezolutia 2079/2015 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei

    Rezolutia 2079/2015 a adunarii parlamentare a consiliului Europei

    Resedinta alternanta – cunoscuta si sub numele de Rezolutia nr. 2079/2015 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, pentru cei mai putin familiarizati, este un document prin care sunt reafirmate o serie intreaga de valori sau drepturi fundamentale, dar si masuri menite sa promoveze si sa garanteze egalitatea parintilor, indiferent de sex, in principal in caz de separare sau de divort.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Divortul la romani

    Divortul la romani

    Divortul la romani, despre care vorbeste avocat divort Adrian Amuza, precum si despre conceptul de resedinta alternanta, facand referire chiar la rezolutia 2079/2015 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei sunt subiecte abordate in interviul acordat jurnalistului Dan Brumar de la ziarul Click. Detalii in articolul de mai jos:

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Divorturile si durata casatoriilor

    Cum mai stăm cu divorturile in Romania?

    Într-un articol recent, citeam că dictonul ”până când moartea ne va despărți” nu prea mai este pe placul conaționalilor noștri. Fie vorba între noi, nici nu a fost vreodată literă de lege, iar studiile sociologice o demonstrează cu valoare științifică.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Alienarea parentala

     Alienarea parentala – Abuz psihologic asupra minorilor

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    COPILUL-ARMA IN PROCESUL DE DIVORT

    Copilul-arma – folosit in procesele de divort – o sintagma auzita din ce în ce mai des. Copiii sunt folosiți ca armă. Da, așa este! Vorbim de o realitate dureroasă, care ar trebui să îngrijoreze, dar și să conducă spre identificarea unor pârghii legale apte să contrabalanseze acest fenomen. Din păcate, în astfel de cazuri, singura victimă sigură este chiar inocenta armă.

    citeste mai mult ...

    06 Feb,2020
    Blog

    Scoala – la stat sau la privat?

    Scoala – la stat sau la privat? – Aceasta este o intrebare de actualitate. Cu puțin timp în urmă, am avut în lucru un dosar, în care motivul de dispută al părinților era alegerea școlii la care să meargă copilul începând din toamnă, la cea de stat, unde este arondat, sau la una particulară.

    citeste mai mult ...

    • 1
    • 2

    ADRESA

    Paul Orleanu nr. 12, Et.3, Ap.7, Bucuresti

    EMAIL

    amuza.adrian@cabinetavocatura.net

    adrianamuza@yahoo.com

    TELEFON

    +40 744 387 697

    • Acasa
    • Despre
      • Despre noi
      • Media
      • Blog
    • Divort
    • Dreptul Familiei
    • CUSTODIE
    • Partaj
    • SUCCESIUNI
    • Cazuri
    • Contact
    © Copyright Cabinet Avocatura Adrian Amuza 2022. Creare site Desy.ro
    • Acasa
    • Despre
      • Despre noi
      • Media
      • Blog
    • Divort
    • Dreptul Familiei
    • CUSTODIE
    • Partaj
    • SUCCESIUNI
    • Cazuri
    • Contact