Solutii – stabilirea locuintei minorului

Solutie instanta

Speta: (stabilirea locuintei minorului)

Solutia pe scurt:

Admite actiunea. Stabileste locuinta minorului la reclamantul tata, in Bucuresti. Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului sa se faca in comun de catre ambii parinti. Suplineste consimtamantul paratei pentru transferarea minorului la Scoala X. Cu apel in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, Bucuresti. Avocat Bucuresti Amuza Adrian. Avocat divort.

Tip solutie:

Admite in parte cererea redactata de avocat bucuresti Amuza Adrian.
Solutia pe scurt: Admite cererea principala restransa, in parte. Respinge cererea reconventionala, ca neintemeiata. Ia act de renuntarea reclamantului parat la capetele 1 si 2 din cerere. Obliga parata reclamanta la plata unei pensii de intretinere lunare catre reclamantul parat, in favoarea minorei, in cota de 16,5 % din veniturile nete si permanente, pensie calculata de la data introducerii cererii principale si pana la majoratul minorei.

Decizie:

Incuviinteaza paratei reclamantei sa aiba legaturi personale cu minora, in sensul ca o poate lua in domiciliul sau in primul si al treilea sfarsit de saptamana din fiecare luna, de vineri ora 18 si pana duminica ora 18, o luna in vacanta de vara, alternativ in lunile iulie si august, in anii pari in luna iulie, iar in anii impari in luna august, o saptamana in vacanta de iarna, care o data la doi ani sa includa si zilele de 24 si 25 decembrie, astfel incat minora sa petreaca sarbatoarea de Craciun cu tatal, in anii pari si cu mama in anii impari, o saptamana de Paste in anii impari

Justificare

Astfel incat in fiecare an minora sa petreaca cele doua sarbatori cu fiecare dintre parinti astfel: in anul in care petrece Pastele cu mama va petrece Craciunul cu tatal, iar in anul in care petrece Pastele cu tatal va petrece Craciunul cu mama, de ziua de nastere a minorei, in data de 08.09 din anii impari , de ziua de nastere a mamei in data de 28.05 din fiecare an, in ziua de 01.06 din anii pari si in ziua de 08.03 din anii impari, dupa programul prescolar/scolar al minorei. Obliga parata reclamanta la plata sumei de 800 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre reclamantul parat. Avocat Bucuresti Amuza Adrian, proces de divort – judecatoria Bucuresti.

Cu apel. Pronuntata in sedinta publica.

Alte detalii:

Mai multe detalii despre schimbarea locuintei minorului – avocat Bucuresti Amuza Adrian, avocat divort, accesand articolul scris pe portalul avocatura.com