Mama condamnată pentru răpirea propriului copil poate ţine fetiţa – Avocat divort Amuza Adrian –

Avocat divort Amuza Adrian a fost prezent în cazul Firu

Mama fetiţei care în urmă cu şase ani a plecat cu copilul său din Belgia, ulterior fiind condamnată în această ţară pentru răpire, îşi poate păstra în custodie fiica, după ce Protecţia Copilului Ilfov a amânat, provizoriu, decizia de încredinţare a minorei către tată – în instanță este reprezentată de către avocat divort Amuza Adrian.

„Noi am venit azi şi cu mama şi cu copilul, pentru a demonstra faptul că am luat act de această convocare, dar din punct de vedere procedural nu se poate întâmpla nimic azi pentru că avem o ordonanţă preşedinţială, care stabileşte, provizoriu ce-i drept, locuinţa copilului la mamă. Din păcate, poziţia executorului judecătoresc este una extrem de ostilă, agresivă mult peste cadrul legal (…) Ne gândim să facem plângere penală împotriva executorului, care ignoră deciziile judecătoreşti, cum este ordonanţa despre care am pomenit”, a declarat, la ieşiea din sediul Protecţiei Copilului Ilfov, Adrian Amuza, avocatul mamei.

Coleta Firu, mama acuzată că a plecat din Belgia cu fetiţa de doar câteva luni fără acordul tatălui, s-a întâlnit, luni, cu acesta, la sediul Protecţiei Copilului Ilfov, acolo unde au fost întâmpinaţi de executorul judecătoresc.

Acesta din urmă ar fi trebuit să pună în aplicare executarea de predare a minorului către tată, Stelian Velea, cu domiciliul în Belgia, aşa cum au stabilit instanţele de judecată. Avocaţii mamei au reuşit, însă, să obţină o ordonanţă preşedinţială care stabileşte ca, până la soluţionarea procesului privind custodia copilului, minorul să locuiască cu mama, astfel că fetiţa a plecat acasă cu mama ei.

Articol preluat de pe site-ul Mediafax noiembrie 2017 – click aici pentru articolul origina.